تحولات لبنان و فلسطین

سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، پنج شنبه شب با اعلام برگزیدگان در اصفهان به کار خود پایان داد اما یکی از نکات قابل تامل در این دوره، جای خالی کارگردانهای مطرح و شناخته شده سینمای کودک و نوجوان در بخشهای رقابتی جشنواره بود.

جای خالی فیلمسازان نام آشنا در جشنواره سی و پنجم فیلم های کودکان و نوجوانان

به گزارش قدس آنلاین، یکی از انتقادات وارد شده به این دوره، جای خالی کارگردانهای نام آشنای این ژانر بود که در شرایط نامطلوب گیشه فیلم های کودک و نوجوان، هنوز هم برای بچه ها فیلم می سازند.

هیأت داوران بخش فیلم‌های بلند داستانی بخش ملی جشنواره سی و پنجم را «رسول صدرعاملی» تهیه‌کننده و کارگردان، «حامد جعفری» تهیه‌کننده، «جهانبخش سلطانی» بازیگر، «امرالله احمدجو» فیلمنامه‌نویس و کارگردان و «پوران درخشنده» تهیه‌کننده و کارگردان تشکیل می دادند که به جز حامد جعفری که فیلم «بچه زرنگ» را روی پرده سینماها دارد، دیگر اعضای هیأت داوران، سالهاست که در ژانر کودک و نوجوان فعالیت ندارند.

یکی از کارگردانهای آثار کودک و نوجوان که تمایلی نداشت نامش در این گزارش بیاید به خبرنگار ما گفت: سالهای سال است که در جشنواره فیلم های کودک و نوجوان یا فیلم دارم یا داور هستم یا جایزه گرفتم ام ولی امسال هیچ دعوتی از من نشد. دعوت نشدن امثال من که چند دوره داور این جشنواره بودیم یا فیلم هایمان در ادواری جوایز زیادی را گرفته به معنای بی احترامی و نادیده گرفتن فیلمسازان این حوزه است.

او افزود: در این دوره کارگردانهای مستقلی که زندگی حرفه ای شان را در این ژانر خرج کردند، نادیده گرفته شدند، گویی در حلقه خودی آنها نیستیم در حالیکه ما مخاطبان کودک و نوجوان را بیشتر از مدیران پشت میز نشین می شناسیم.

وی با یادآوری ماجرایی که برایش رخ داده بود، خاطرنشان کرد: با کارگردانی که ربطی به سینمای کودک نداشت تماس گرفتند و هرچه او اصرار می کرد که بی ربط به سینمای کودک است اما با التماس از او دعوت کردند که در جشنواره شرکت کند در حالیکه از کارگردانهای سینمای کودک و نوجوان دعوت نکردند.

* یک نام آشنا ندیدم!

وحید نیکخواه آزاد، کارگردان، تهیه‌کننده آثار کودک و نوجوان که آثار ماندگاری همچون «گلنار»، «کفش های جیرجیرک دار» و «گنجشکک اشی مشی» را در کارنامه کاری خود دارد با انتقاد از نبود اسامی آشنای سینمای کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره به خبرنگار ما گفت: مروری گذرا و کلی بر فیلم های جشنواره امسال داشتم و یک نام آشنا در میان فیلم های شرکت کننده ندیدم.

او افزود: خوب است که بدنه سینمای کودک و نوجوان ما جوانگرایی شود ولی وقتی از میان 15 فیلم بلند، یک نفر از فیلمسازانی که قبلا فیلمی ساخته و اکران کرده وجود ندارد یعنی یک جای کار می لنگد.

به گفته نیکخواه ایرادی ندارد که از میان 15 فیلم شرکت کننده، 5 فیلمساز قدیمی و نام آشنا باشند و 10 کارگردان جوان و نوچهره اما اینکه نام یک فیلمساز شناخته شده هم نباشد، پرسش برانگیز است.

او اظهار داشت: فهرستی که خالی که از نام های آشناست این حس را القا می کند که گویی فیلمسازان قدیمی و باتجربه می دانند در این سیستم نمی شود فیلم ساخت و پا پیش نمی گذارند، از آن سو جوانهایی که این مسیر را طی نکردند و نمی دانند، پیشقدم می شوند وگرنه اینطور نیست که فیلمسازان قدیمی، توان کار کردند ندارند.

این تهیه کننده یادآور شد: هنوز هم فیلمسازی مانند ابراهیم فروزش، کارگردانی سرپا و پر از ایده است. زنده یاد کیومرث پوراحمد هم آرزو داشت که به این ژانر برگردد و فیلمی برای بچه ها بسازد حتی فیلمنامه ای پیشنهاد کرد که فیلمنامه گرانی بود و امکان ساختش در آن موقعیت زمانی وجود نداشت.

یادآور می شود سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان از پانزدهم تا بیستم مهر ۱۴۰۲  به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.